top of page
Пошук
  • Фото автораРуслан Бельтюков

Цінності власника


Будь-який бізнес – це живий організм, створений його творцем – власником. І від особистих цінностей власника залежить як сама поведінка бізнесу на ринку, так і відносини з клієнтами. Я зустрічався з багатьма власниками. Одним власникам важливо, коли клієнти є задоволеними, і такі власники є реальними власниками зростаючих бізнесів. Вони не карають, а розвивають. Вони шукають нові рішення і створюють нові ідеї.


Є інший тип власників, які орієнтовані лише на операційну систему бізнесу. Їм не важливо, що думає клієнт і що він хоче. Такому власнику важливо зменшити витрати, автоматизувати процеси і все прорахувати. І щоб працівники працювали як гвинтики великої машини. Як правило, такі власники багато позичають коштів і намагаються чим довше віддавати. Бо ж віддавати нема з чого – кошти витрачаються не на задоволення клієнтів, а на примхи з автоматизації власника.


Ще один тип власників – це власники, які орієнтовані на задоволення цінностей певних осіб з бюджетами. Їм не важлива якість товарів чи послуг, їм важливо домовитись про бюджет і цей бюджет освоїти так, щоб не причепились.


Особисті цінності власників дуже різноманітні, але три основні групи, описані вище можна виділити дуже яскраво.


Особисті цінності власника дуже яскраво формують колектив. Недаремно кажуть, що колеги на роботі – це друга родина. І ця родина підбирається саме під цінності власника, бо перших осіб наймає власник, а решту працівників наймають ці особи. І часто у фірмах з позитивними цінностями власника добробут, щастя і розвиток, а у фірмах з негативними цінностями панує страх і невпинний пошук кращої роботи.


Руслан Бельтюков – генеральний директор Української школи бізнесу


2 перегляди0 коментарів
bottom of page