top of page
Пошук
  • Фото автораРуслан Бельтюков

РЕКОМЕНДУЄМО ЕКСПЕРТА Михайло Волобуєв: «Планую застосувати отримані знання у своїй роботі»Дізнати

Оновлено: 29 бер. 2021 р.

Михайло Волобуєв – керівник Центру менеджменту грошових потоків (Cash-management) Корпоративного бізнесу в UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Експерт має 14-річний досвід роботи у банківській сфері, з яких 11 років – в UKRSIBBANK, де пройшов кар’єрний шлях від спеціаліста Контакт-центру до керівника у Корпоративному бізнесі. В UKRSIBBANK Михайло відповідає за комісійні доходи від side-business та розробку банківських продуктів для клієнтів Корпоративного бізнесу. У сферу відповідальності Михайла входять такі сервіси для клієнтів Корпоративного бізнесу – РКО, торговий та інтернет-еквайринг, інкасація, зарплатно-карткові проекти, корпоративні картки, прийом платежів та глобальні канали (Connexis, SWIFtnet, EBICS).


У вільний час полюбляє гру у футзал. Має активну життєву позицію. Ми поспілкувалися з Михайлом щодо навчання на програмі ISO «Управління проєктами» та «Управління процесами», впливу карантину на банківську сферу.


Михайло , поділіться з учасниками асоціації власним професійним досвідом?

У банківській сфері я працюю із 18 років, хоча загалом почав працювати ще з 14 років.


За цей час я працював у різних напрямках – у відділенні банку, у контакт-центрі, Центрі кредитування СМБ, департаменті ризик-менеджменту, Центрі корпоративних реструктуризацій. Із 2019 року очолив Центр менеджменту грошових потоків Корпоративного бізнесу (Cash management).


Кожен із напрямків, у яких я працював, дав мені величезний досвід та допоміг подивитись на бізнес-процеси банку із різних векторів.


Я вважаю, що маю необхідні soft та hard skills, щоб перейти майже у будь-який напрямок, зуміти швидко розібратися та почати демонструвати результати. Завжди хотів працювати у Корпоративному бізнесі, тож, коли мені запропонували очолити напрямок Cash management, я одразу погодився. Мені дуже пощастило працювати у колі справжніх профі, якими є мої підлеглі та інші колеги із корпоративного бізнесу та банку загалом. У такій атмосфері швидко вчишся та стрімко розвиваєш свої професійні навички.


Проаналізуйте, як вплинув карантин на якість організації роботи та робочих процесів саме у вашій сфері?


Якщо говорити з точки зору якості, то значного впливу ми не відчули. Банк загалом та моя команда, зокрема, швидко адаптувалися, що дозволило, не зважаючи на обставини, не тільки зберегти, але й покращити наші результаті у 2020 році за усіма напрямками. За це хочу окремо подякувати команді, оскільки це був і є непростий період для кожного із нас – віддалений режим роботи, менше живого спілкування, відчуття ізоляції дуже сильно впливають на так званий mental health співробітників, проте вони впорались із цим викликом. Гнучкість та готовність швидко адаптуватися – це незамінні якості у сучасному світі. Це базові цінності UKRSIBBANK, які активно культивуються та розвиваються.

Чи підтримуєте ви відомий вислів : «Перемагай труднощі розумом, а небезпеку — досвідом!»? Де ви здобували знання задля ефективного ведення бізнесу?


Я би сказав інакше – «Перемагай труднощі розумом та сміливістю». Я вважаю, що сміливість брати на себе відповідальність та діяти – не менш важлива якість, ніж правильний mindset. Також важливо мати позитивний погляд на речі. Я, як казав Притула, – «те саме оптимістичне падло». Завжди вірю у краще, при цьому маю критичний погляд на речі та трохи цинічне почуття гумору. Така суміш дуже допомагає у роботі та житті загалом. Знання здобуваю із книжок, тренінгів, особистого досвіду. Постійно знаходжусь у процесі навчання, тому що вважаю, що навчання – це подорож довжиною у життя. Як тільки ти кажеш собі «Я все знаю, я експерт» – це початок кінця.


Що саме наштовхнуло вас на проходження сертифікацію ISO «Управління проєктами» та «Управління процесами»?


Я постійно у процесі навчання, тому мене зацікавила можливість пройти сертифікацію ISO 9001:2015 «Управління бізнес-проектами» та «Управління бізнес-процесами», отримавши міжнародну сертифікацію.


ISO – це стандарт якості, тож отримати підтвердження, що твої професійні навички та знання відповідають найвищому загальновизнаному стандарту якості, це додає впевненості та мотивує рухатись далі.


Михайле, які проєкти тепер плануєте реалізовувати після проходження сертифікації ISO?


План проектів у нас є на кілька років вперед, тож працювати є над чим. До того ж, активна політика НБУ щодо модернізації та діджиталізації банківської системи додає роботи. Проте, це необхідні зміни, це позитивний тренд.


Планую застосувати отримані знання в процесі реалізації проектів та оптимізації бізнес-процесів у своїй роботі.


Що саме в житті мотивує вас постійно розвиватися?


Я вважаю, що краща мотивація – це самомотивація. Хочеш чогось досягти у житті і довести собі, на що ти здатен, – розвивайся, працюй, вдосконалюйся. Це цікаво, це захоплює. Також у мене є такий принцип у житті – Always extra mile! Завжди спробувати ще раз, зробити більше, не відступитись там, де інші би уже здалися, зробити ще один крок. Секрет успіху в тому, щоб спробувати ще один раз. Щоб потрапити на посаду у Головний офіс UKRSIBBANK, у мене було 7 невдалих співбесід, проте, на 8 раз я таки це зробив.


Мені дуже подобається вислів –«Be proud, but never satisfied», що означає – «Будь гордим за те, чого ти вже досяг, але завжди прагни більшого». Це мотивує не зупинятись і розвиватись.


Розмовляла Дар’я Рачковська

92 перегляди0 коментарів
bottom of page