top of page
Пошук
nazariikonopelskyy

HR-директор «Золотий Вік» Тетяна Нікулова: «Бізнес – це люди, а залучені люди – це успішний бізнес»


Криза, спричинена коронавірусом, стала хорошою перевіркою злагодженості команд та вміння швидко пристосовуватись до важких, стресових умов. Ми поспілкувались із HR – директором компанії «Золотий Вік» Тетяною Нікуловою щодо діяльності у період карантину, дистанційної роботи та обговорили багато іншого.


Чи згодні ви зі словами колишнього СЕО компанії Intel Енді Гроувом, який сказав: «Криза знищує погані компанії, хороші компанії виживають після неї, а величні компанії вдосконалюються після неї»?


Повністю згодна. Існує багато компаній у світі, які довели це на практиці. Мабуть, нічого нового: для успішних людей і компаній криза – це можливість.


Як позначився карантин на вашій роботі ?


Під час карантину, як і більшість компаній, вся мережа «Золотий Вік», окрім інтернет-магазину, не працювала. Але для нас, як для HR департаменту, робота була, а в перші тижні навіть більше, ніж зазвичай, потрібно було трансформувати процеси в онлайн та підтримувати зв’язок з працівниками.


Взагалі, під час карантину, у нас народилось багато нових ідей для поліпшення процесів в компанії в цілому. Все це завдяки команді професіоналів усіх напрямків, які постійно прагнуть покращити компанію.


Які корисні уроки ви винесли під час кризи? Чи знайшли якісь позитивні моменти?


Я така людина, що завжди шукаю позитивні моменти, і карантин не виняток. Нам було простіше, ніж зазвичай розвивати персонал, ми разом навчилися багато чому новому, постійно проводили конференції, розвивалися, спілкувалися, запускали різноманітні челенджі.


Які рішення довелось приймати у період кризи для підвищення ефективності роботи?


Головне рішення, яке було прийнято, – це вийти з карантину ще більш ефективними і досвідченими, ніж раніше, а також підтримати кожного працівника, не звільняти людей у цей нелегкий для них час. Для нас найголовніше було зберегти нашу Команду в повному обсязі.


Чи вірите, що криза – це період можливостей? Яких та для кого?


Криза – це однозначно період для будь – яких можливостей, для тих, хто має позитивний склад розуму, рішучих та з бажанням до постійного розвитку.


Як ви оцінюєте ефективність дистанційної роботи?


Я вважаю, що ефективність роботи взагалі залежить від того, наскільки в компанії залучена та згуртована команда! Якщо команда не залучена, вона не ефективна у будь – який час, і навпаки, зацікавленим на загальний результат, дистанційна робота – не завада. У мене навіть є цитата: Бізнес – це люди, а  залучені люди – це успішний бізнес.


Персонал – важлива складова компанії, як компанія підтримує співробітників у період кризи, комунікує з ними?


Компанія «Золотий Вік» завжди цінує кожного співробітника, саме в період кризи для нас найголовніше, щоб кожен співробітник відчував підтримку та стабільність. Навіть, коли вся мережа не працювала, ми постійно були на зв’язку, у перший тиждень ми організували онлайн-навчання, та залучили до нього персонал таким чином, що більшість працівників чекала новий онлайн-курс з нетерпінням. Також, компанія підтримала фінансово кожного співробітника, незалежно від стажу.


Я, як HR – директор, з впевненістю можу сказати, що наша компанія після суворого карантину стала ще більш залучена й згуртована. Дуже приємно було читати неймовірну кількість зворотнього зв’язку зі словами подяки від персоналу, та спостерігати, з яким задоволенням співробітники йшли до своїх робочих місць, надсилаючи нам фото та відео.


Які інструменти Ви використовуйте для відстеження бренду компанії у мережі?


Я можу сказати про бренд роботодавця: ми постійно проводимо моніторинг всіх відгуків на зовнішніх сайтах і, якщо бачимо негативний відгук від звільненого співробітника, обов’язково, за згодою працівника, зв’язуємося з ним та вирішуємо його питання. Важливо, щоб навіть люди, які вже не працюють, мали теплі спогади про Компанію. Для чинних співробітників працює «гаряча лінія», безліч опитувань, у тому числі анонімні.


Ми працюємо за принципом «Скарга – це подарунок».


Спілкувалась: Марія Ціхоцька


Дізнатися більше: https://uabl.org/tanyazolvek/

36 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page