top of page
Пошук
  • Фото автораРуслан Бельтюков

Цінність компанії для працівників


Багато керівників скаржаться на нестачу персоналу. Працівники обирають інші країни, де більше платять коштів та обирають, на їх думку, кращі умови праці.


Насправді ж, більшість працівників, які переглядають вакансії компанії, не бачать в компанії особливої цінності, окрім чергового місця роботи. І для транслювання такої цінності не обов’язково мати власну місію та стратегію розвитку.


Багато компаній наймають працівників для виконання необхідних робіт: бухгалтерського обліку, продажів, роботи на виробництві тощо. Кожний працівник щодня обмінює свої 8 годин життя на плату, яку цьому працівнику виплачує компанія за його роботу. І працівники виконують лише свою роботу, яку їм належить виконувати. На перший погляд, здається все добре.


Але ми знаємо, що працівник буде ефективним лише тоді, коли чітко розуміє, яку цінність принесе клієнтам те, що він робить чи створює. Наскільки будуть клієнти щасливими від його роботи чи отримають якісь позитивні емоції. У цьому і полягає цінність фірми для працівника. Якщо працівник лише виконує свою роботу, то такий працівник завжди буде шукати кращі умови праці, ближче до дому, комфортніший колектив та інше. І для такого працівника основним критерієм важливості його роботи будуть гроші. А робота лише за гроші не дає хорошої ефективності і результатів.


Більшість молодих людей, які шукають першу роботу, звертають увагу саме на цінності компанії для себе, перспективу зростання та цінність компанії для своїх клієнтів. І це гарний лакмус для оцінки привабливості фірми, як роботодавця. Престижність фірми теж є елементом цінності. Але з чого формується престижність? А престижність формується з цінності фірми для клієнтів, її масштабів та зростання.


Усі цінності між собою міцно пов’язані. А Ваші фірма цінна для своїх працівників? І чим саме вона для них цінна?


145 переглядів0 коментарів
bottom of page