top of page
Пошук
  • Фото автораРуслан Бельтюков

Цінність професійних навиків


Сьогодні в рамках системи #Економіка_цінності розглянемо поняття “цінність професійних навиків”. Часто працівники приходять на підприємства на найнижчі посади і поступово ростуть у кар’єрі . При цьому такі працівники дуже добре володіють ситуацією всередині підприємства, порівняно добре знають конкурентів, але абсолютно безпорадні на великому ринку. Успіх у бізнесі залежить, насамперед, від вміння керівника усвідомлювати позицію свого бізнесу на глобальному ринку у взаємодії з іншими неконкуруючими системами та бізнесами. Безперервна боротьба за клієнта призводить до вигорання працівників і вигорання продуктів компанії. Отже, на сучасному ринку, найбільш цінною є не лише вузька галузева професійність, а поєднання галузевої професійності з масштабним баченням усього ринку, який оточує потенційних клієнтів і формує ланцюги доданої цінності та вартості.


Сучасні професійні навики – це не лише список покупців у голові торгового представника і вміння вести переговори з торговими посередниками, а це усвідомлення впливу компанії на ринок в цілому та комплексне бачення ринку і синергійних зв’язків.


Сучасне бізнес-моделювання уже не передбачає продаж товарів тільки у звичних нам точках продажу, а створення комфортних умов купівлі товарів там, де клієнту зручно. Це зовсім інший рівень розвитку бізнесу і на противагу агресивним методам захоплення ринку, які потребують дуже великих капіталовкладень, економіка цінності та сучасне моделювання дозволяє розвивати бізнеси з мінімальними витратами та максимальним прибутком для власника. Але при цьому необхідний сучасний рівень масштабованої професійності власника, керівників і торгових працівників компанії для впровадження правильних і своєчасних змін  


Руслан Бельтюков – засновник Української школи бізнесу.


1 перегляд0 коментарів
bottom of page