top of page
Пошук
  • Фото автораРуслан Бельтюков

Тетяна Юрович: «У сучасному світі, хто не вчиться, залишається позаду"

Ми поспілкувались із Тетяною Юрович – керівником групи бізнес – аналітики та м

енеджер з розвитку талантів компанї ЕРАМ щодо її навчання та отримання ISO « Управління проектами» та « Управління процесами», а також поговорили про роботу та враження від навчання.


Розкажіть про себе, чим займаєтесь та які рішення приймаєте?


Мене звати Тетяна Юрович. Шість років я співпрацюю з компанією ЕРАМ як керівник групи бізнес-аналітиків та менеджер з розвитку талантів. Наша компанія дає можливість поєднувати декілька ролей – активності бізнес-аналітика пов’язані з проєктом, а під роллю менеджера з розвитку талантів мається на увазі робота з командою. Роль бізнес аналітика передбачає налагодження взаємозв’язку між замовником і технічною командою – тими хто реалізовує рішення, ідею бізнесу в життя. «Бізнес-аналіз (Business Analysis) – це діяльність, яка робить можливим проведення змін в організації, шляхом виявлення потреб і обґрунтування необхідних рішень. Згодом ці зміни приносять користь зацікавленим сторонам реалізації змін» – таке визначення дає Львівська бізнес школа. Доповню своїми словами: основне завдання бізнес-аналізу – це створити можливість проведення змін в організації через реалізацію обраного рішення. Рішення розробляється для того, щоб усунути бізнес-проблему(-ми), яка (-і) буде виявлена під час бізнес-аналізу. «Рішення» – це широкий діапазон можливих шляхів: розробка нових або зміна існуючих бізнес-процесів чи правил, оптимізація організаційної структури організації, розробка нових стратегічних планів організації, нового програмного забезпечення чи оновлення вже існуючого тощо Задачі менеджера з розвитку талантів коротко можна описати так: це спеціаліст, який має глибоке розуміння, куди рухається компанія та розуміння її стратегічних цілей, отже розуміє які саме навички та знання будуть затребувані найближчим часом. Я тісно взаємодію з колегами, намагаюся оцінити потенціал кожного члена команди та допомагаю йому розкритися. Це дає можливість персоналізовано побудувати кар’єрний чи професійний план для кожного спеціаліста. А також залучати їх до цікавих ініціатив: наприклад, бути куратором чи керівником, тобто бути відповідальним за результат якогось проекту, приймати нелегкі виклики, а також приєднуватись до різних технічних спільнот (груп по інтересах) на глобальному рівні (ЕРАМ має представництво в 32 країнах світу). І у відповідь отримувати визнання та винагороду від компанії.


Як вплинув карантин на вашу роботу та вашу успішність?


Карантин однозначно вніс корективи у бізнес в цілому. І наша компанія не була винятком. Ми перейшли повністю на віддалену роботу. З березня по липень ми спостерігали певне зниження активності з боку клієнтів щодо ІТ-проєктів. Влітку ситуація кардинально змінилася. Навіть ті клієнти, які мали раніше сумніви щодо диджіталізаціі їхнього бізнесу, переконалися, що без цього важко вижити в сучасному світі. Тепер вони інтенсивно трансформують свій бізнес з нашою допомогою. Тому у нас з’являються нові проєкти, а це –новий попит на спеціалістів та зростання компанії загалом.


Які рішення вам найкраще вдаються та в якій справі ви є експертом?


Управління процесами і проєктами – це моя ключова роль в компанії ЕРАМ. Це ті знання, які необхідно постійно застосовувати і удосконалювати, незважаючи на досвід та безліч вже реалізованих проєктів.


Як вплинуло на ваше мислення навчання з управління проєктами та бізнес-процесами?


У сучасному світі, особливо в такому високотехнологічному, де представлена ІТ галузь, хто не вчиться, залишається позаду. У турбулентні часи освіта, як ніколи, особливо необхідна, бо є потреба розуміти, з чим ми стикаємось зараз – та, як буде далі. І саме в кризові часи для нас, управлінців, ще гостріше відчувається потреба підсилити уже набуті знання або ж оновити існуючі новою базою знань та інформацією. Я давно цікавлюсь освітою за кордоном і маю вже багато сертифікатів та дипломів Міжнародного зразка. Серед один з них: SIC (System of International Certification), MBA (Specialization: Medical Management) Щоб дійсно бути конкурентоспроможним на ринку праці чи закордоном, чи в Україні та бути привабливим для наших міжнародних партнерів-клієнтів не достатньо мати лише одну вищу закінчену освіту. Так як швидко змінюється світ, потрібно так само швидко і тобі пристосовуватися до нього. А для цього необхідно здобувати нові знання. За Львівською Школою керівників Бізнесу я спостерігаю вже давно. Цікавлюсь та періодично читаю статті на цьому ресурсі. Мені імпонує посил школи і також цінності про розвиток і обмін досвідом та ресурсами; прагнення до інновацій; лідерство та допомога; культура та сімейні цінності Тому натрапивши на оголошення про те, що Всеукраїнська асоціація керівників бізнесу ( UABL) спільно з Quay Audit UK (Великобританія) пропонують адаптовану серію навчальних ертифікаційних курсів на базі міжнародних стандартів менеджменту я скористалася нагодою повчитися разом із Львівською школою керівників бізнесу.


Що з цього навчання ви уже впровадили у своїй роботі і що плануєте провадити?


Пройшовши програму Львівської школи керівників бізнесу і отримавши Сертифікати, хочу виокремити декілька пунктів, на які звернула увагу. – Одним із ключових принципів побудови системи менеджменту якості відповідно до вимог ISO 9001 є процесний підхід: діяльність організації складається з ряду взаємозалежних процесів, які функціонують як цілісна система. При цьому вихідні дані одного процесу є вхідними даними для наступного. Тому процесний підхід полягає в систематичній діяльності по визначенню процесів, їхньої послідовності й взаємодії, управлінню процесами й зв’язками між ними. – Суттєва відмінність ISO 9001:2015 від попередньої версії стандарту – явне застосування Ризик-орієнтованого мислення, яке дає змогу організації визначати чинники, які можуть спричиняти відхилення її процесів та її системи управління якістю від запланованих результатів, щоб встановлювати запобіжні заходи контролю для мінімізації негативних впливів і максимального використання можливостей, по мірі їх виникнення. Це неможливо без розуміння еко системи і визначення зацікавлених сторін та їхніх вимог. Наша компанія перебуває на етапі активного росту. Відтак, надходить багато нової інформації та відбувається багато трансформацій, що в свою чергу потребує більшої професійності і зрілості команди, конкурентної стратегії та зміни процесів та приведення їх до вимог сертифікаційних організацій. Так, наприклад, подібні організації до нашої, відповідно до вимог ISO 9001 для створення системи управління якістю організація повинні:


  • визначити процеси, потрібні для системи управління якістю, та їх застосування в межах організації;

  • визначити необхідні входи цих процесів і очікувані від них виходи;

  • визначити послідовність і взаємодію цих процесів;

  • визначити та застосовувати критерії та методи (зокрема моніторинг, вимірювання та відповідні показники дієвості), потрібні для забезпечування результативності функціювання та контролювання цих процесів;

  • визначити ресурси, потрібні для цих процесів, і забезпечувати їх наявність;

  • призначити осіб з відповідальністю та повноваженнями щодо цих процесів;

  • розглядати ризики та можливості;

  • оцінювати ці процеси та запроваджувати будь-які зміни, потрібні для забезпечування того, щоб ці процеси досягали своїх передбачених результатів;

  • поліпшувати процеси та систему управління якістю.


Про хоббі


Вчитись не зупиняючись і передавати свої знання. Надихати інших до нових знань, співпереживати щодо невдач та переосмислювати їх, підніматись і йти далі, не розчаровуватись і не зупинятись, щиро радіти успіху і перемозі інших – це у мене заклалось ще зі шкільних років. Адже я завжди була серед тих, хто вів чи був попереду, був прикладом для інших. Це роль старости класу, а далі і в університеті. І це, без сумніву, у мене точно від мами – адже вона у мене вчитель і ті якості, той дух не міг безслідно зникнути і не передатись в нікуди . Серед хоббі: Це вивчення іноземних мов; читання книжок. Серед улюблених письменників – Володимир Лис; Василь Шкляр і багато інших. Серед поетів: Ліна Костенко, Оксана Забужко, Ганна Осадко, Юля Мусаковська. Також моє захоплення – це музика. Адже колись закінчила музичнку школу по спеціальності скрипка та додаткове –фортепіано. І зараз навіть підписалась на курс «Емоційний музичний інтелект: Як слухати класичну музику?» від Марти Кузій. Це курс про музичний етикет, баланс в емоційній компетентності та життеєрадісність в музиці І не можу не згадати про своє захоплення співом Оксани Мухи. Серед улюблених композиторів – В.Івасюк, І.Білозір, М.Мозговий.


Дізнатися більше: https://uabl.org/epam/

45 переглядів0 коментарів
bottom of page